Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Luca naptár 2012-re

Luca napja

Lassan elérkezik Luca mapja.

A napi időjárás alapján idén is elkészítem a "Luca naptárt".

Addig is itt és itt olvashat a Luca napi népszokásokról. 

p1150333.jpg

Elkezdtem a naptár készítését; így  januárban eléggé változatos, enyhe idő lesz. 10.-ig (tehát a hónap elején) enyhe, de csapadékos időre számíthatunk. A csapadék lehet eső, havaseső, hó is. A hónap közepe borús (15.-ig), utána derűs lesz 20.-ig, majd a hónap végéig borús, enyhe idő várható. Egyszóval az év első hónapja csapadadékosan kezdődik, majd csapadékmentes lesz; de végig az átlaghőmérséklet felett lesz a hőmérséklet.

p1100932.jpg

Az év második hónapja igen változatos lesz. Február 10.-ig párás, borúlt idő lesz, majd a hónap közepén csapadék is várható, ami vegyes halmazállapotú lesz. A hónap végén pedig borús és napos napok váltják majd egymást. Így 2012 februárja  szintén az átlagosnál enyhébben fog eltelni, a hónap közepén csapadékkal.

p1110427.jpg

Az év harmadik hónapja nagyon egyhangú lesz. Hűvös, borult, csapadékos lesz a március.

p1090538.jpg

A  tavasz első hónapja igen változatos lesz. Április hozza formáját: a hónap eleje napos, a hónap közepe borús, 20.-a körúl borúlt szeles, a hónap végéig pedig szeles, borúlt, időnként csapadékos lesz az idő. A hónap elején hűvösebb, a hónap végefelé melegebb idővel.

szivarvany.jpg

Májusi eső aranyat ér... A hónap eleje enyhe, esős lesz. A hónap közepe felé viszont változéknnyá, szelessé fog változni az idő, és nem kizárt a májusi fagy se. A hónap vége egy kicsit jobban fog alakulni, de ekkor borús időre és szélre is lehet számítani. Így a május esővel, lehüléssel, a hónap közepén talajmenti faggyal fog eltelni.

p11301901.jpg

A nyárelő végig jó időt igér. Így júniusban enyhe, majd meleg idő lesz, néha megélénkülő széllel, kevés csapadékkal.

letenye.jpg

A nyár hava most csapadékosabb lesz. Július hónap eleje még csapadékmentes, de a hónap közepétől (10.-e után) csapadékos lesz. A hónap eleje enyhébben, utána melegebben fog eltelni.

p1090884.jpg

A nyárutó hava nagyon egyhangú lesz. Augusztusban enyhe idő lesz , a hónap közepén egy kicsit magasabb hőmérséklettel. A hónap majdnem csapadékmentes lesz.

keszthely.jpg

Az ősz eleje egy kicsit hűvösebb lesz, de 10.-után melegebbre, ugyanakkorr csapadékosabbra is fordul az idő. Szeptember közepén és végén számíthatunk csapadékra. Így a hónap változékony, enyhe, csapadékos lesz.

p1130759.jpg

Az ősz hava; október részben borúsan, de végig enyhén telik el.

p1060194.jpg

Az  őszutó eléggé egyhangú lesz. November kissé hűvösebben, minimális csapadékkal fog eltelni

 

dercsipte.jpg

A télelő hava a december enyhe, változatos és időnként csapadékos lesz. A hónap elején havazás, a hónap közepe felé , havazás, havaeső, a hónap végefelé havaseső, eső valószínű.

 

p1100844.jpg

Összességében 2012-ben hűvös, csapadékos tavasz;  meleg, kissé csapadékos nyár; csapadékos, enyhe ősz; részben csapadékos, enyhe tél lesz a jellemző. Így az év az ideihez képest csapadékosabb lesz.

A képek saját készítésűek! Lásd a Tájékoztatót!