Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűbáj D - N

Déja Vu (Dézsa Vü) Egy érzet, mintha a jelen eseményt már átéltük volna, vagy mintha jártunk volna már a helyen; pedig először történik ez meg velünk.
Gyertya jóslás: A jóslás egyik formája. A gyertyán kívül, jósolhatunk kártyával, kaviccsal, viasszal, pókkal, tükörrel, kristállyal (kristálygömb), vízzel, ónnal, almahéjjal, békával.
Halál közeli élmény: A szellem elhagyja a testet, és egy alagúton át egy fénylő forrás felé indul. Egy bizonyos ponton a szellem visszatér a testbe. (visszaküldik, illetve vissza hozzák „odaátról”)
Ezoterikus: (görög) Titkos, rejtett, csak a beavatottaktól érthető, csak nekik hozzáférhető
Feng Shui: Szél és víz; mozgás a világban
Homofónia:  (görög) Egyforma hangzás
Homofómián alapuló: Olyan zene, amelyben egy vezető szólam kivételével a többi szólam nem önálló,hanem alárendelt szerepe van.
Horoszkóp: (görög) Valamely adott időpontban (egy ember születési időpontjában) a bolygók állásáról készített vázlat, és ebből készített jóslat.
Inga:: Kristályból, fémből vagy fából készült eszköz, melyet több célra is használhatunk. Egyszerű ingát készíthetünk karika gyűrűvel is.
Intuíció :   (latin) Ösztönös megérzés
Jövőbelátás::Pszichikai képesség, mellyel információhoz jutunk olyan eseményekről, amelyek ezután fognak megtőrténni.
Kristályok:: Drágakövek, vagy féldrágakövek, melyek energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Különösen gyógyításhoz használják.
Konstelláció: (latin) Az égitesteknek egymáshoz, különösen a napnak a holdhoz vagy a bolygókhoz viszonyított helyzete a földről nézve.
Mágia: (görög) a természeti jelenségek befolyásolására végzett babonás cselekvések összessége, rendszere.
Magnetizmus: (görög) Fizikai jelenség, mely azáltal észlelhető, hogy  mágneses térben a szilárd, cseppfolyós és gáznemű anyagra erő hat.
Mandala: (szanszkrit) Lámaista szertartásban használt sematikus világábrázolás. Szimbólikus alakzat vagy szent kép, melyet a meditáció vagy elmélkedés közben alkalmaznak.
Mantra: (szanszkrit) Lámaista szertartásban használ, papírlapra írt mágikus szövegek. A meditáció közben különböző (meghatározott) hangok kiejtése (Alapja az OM kiejtése)
Meditáció: (latin) Elmélkedés, szemlélődés, tűnődés.
Meditálás: (latin) Elmélkedés, szemlélődés, tűnődés.
Meditálni: (latin) Elmélkedni, szemlélődni, tűnődni.
Médium: A szellemek és az emberek között  közvetítő személy.
Numerológia:    Számmisztika 

A lap tetejére