Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hold fázis


Holdfázis

Olvassunk a Hold fázisaiból

A Hold évezredek óta foglalkoztatja az embriséget. Számos történést tulajdonítottak ennek az égitestnek már jóval Krisztus születése előtt is. Nem véletlen, hogy a Holdat jóslásra is használták.
A jóslás a Hold fázisai és különböző fényszögei segítségével történik. A Hold változó megjelenéseit pedig a földdel és a Nappal szemben fennálló szögkapcsolata okozza.
Telihold:
A Hold félig megkerülte a földet, és most épp szemben áll a nappal, tehát a megvilágított felét mutatja a földnek. Két napig látható telkes szépségében, és közben csábításának egész tárházát latba veti.
Sokakat kínoz álmatlanság és nyugtalanság. Most bármi kétszeresen hat, ami harmóniát hoz.
Általában a tervek teljesítésének ideje. A másokkal való kapcsolat – legyen az barátságos vagy ellenséges – ilyenkor nagyobb fontossággal bír, mint általában. Teliholdkor előfordulhat az is, hogy egy bizonyos személyhez jobban vonzódunk, akit egyébként máskor nem tartunkl megfelelő partnernek.
Fogyó Hold:
A fogyó hold tizenkét napjában egyre kisebb lesz az égitestnek a felülete, amelyet látunk.
A test teljesítőképessége megnő. A hold ereje a terhektől megválásnak kedvez, ezért ilyenkor kezdjen fogyókúrázni.
Az elméletek és nem a tettek ideje. A fogyó Hold egyeseknél eufórikus érzést okoz, míg másoknál letörtséget. Ilyenkor szükségét érezhetjük annak, hogy a megszerzett információt továbbadjuk, illetve tanácsot kérjünk arra nézve, helyesen cslekedtünk-e.
Utolsó negyed:
Leginkább a felelősségvállalás és a kötelezettségek végrehajtásának időszaka. Ne adjunk ki ultimátumokat, legyünk rugalmasabbak, mert ilyenkor jobban hajlunk arra, hogy csak a saját véleményünk lehet az egyetlen és igaz.
Fogyó félhold:
Az optimizmus időszaka, bár alig érzékeljük. Viszont a Hold közeledik az újabb kezdethez, tehát nemsokára újabb lehetőségünk lesz:ez a tervkészítés ideje. Ebben a Hold-fázisban meglehetősen intuitívek vagyunk, úgy érezzük, valami készülőben van. Próbáljuk meg pozitív irányba terelni ezeket a változásokat
Újhold:
Ebben a fázisban a hold két-három napig a nap és a föld között időz. A felénk forduló része csaknem teljesen sötét. Ez a megtisztulás és újrakezdés ideje. Amibe most kezd , azt valószínűleg siker koronázza. Atest készen áll arra, hogy megszabaduljon a lerakódásoktól, mérgektől, ezért ebben aaz időszakban érdemes méregteleníteni.
Ez az időszak alkalmas új tevékenységek kezdeményezésére, kigondolására, egyeseknél hevesebbé válnak az érzelmek, hajlamosabbak lesznek ösztönesebben cslekedni.
Növekvő félhold:
Ez a fázis két hétig tart. A növekedés, a regeneráció, a befogadás időszaka. A test ilyenkor töltődik, gyűjti az erőtartalékait.
A kívánt terv valóraválásának ketdete. Ne a múltba tekintgessünk, lépjünk előre! Az első félhold idején kezd ugyanis minden formát önteni, hasznájuk hát ki a javunkra.
Első negyed:
A megállapodottság és a következtetések ideje, a rutin most vonzóvá válik. Ebben az időszakban sikerrel kecsegtet az ingatlanvásárlás, sőt a családi élet is sokkal nagyobb fontossággal bír. Most fektetjük le a jövő alapjait: az első negyed tehát a kemény munka és az erőfeszítések ideje is.
Növekvő Hold:
Lehet a kényelem könnyedség időszaka, de egyben a lustaságé is. Akárhogy is, ne engedjük, hogy ez az ellazultság elhatalmaskodjon rajtunk. Sok esetben ez lehet az urolsó lehetőség elvégezni az utolsó símításokat azokon a dolgainkon, ahol még vannak hiányosságok.